“Ik maak nog geen gebruik van de Cloud”
“Werken in de Cloud” klinkt als een oplossing die enkel wordt gebruikt binnen grote organisaties die snel en veel data met elkaar delen. Toch is er een grote kans dat je al dagelijks onbewust in de Cloud werkt, bijvoorbeeld wanneer je gebruik maakt van een Hotmail of Gmail-account, samenwerkt op Google Drive of foto’s automatisch synchroniseert in de Cloud.
“De Cloud oplossing is niet geschikt voor mijn organisatie”
De Cloud is er in verschillende soorten en maten. Welke Cloud oplossing het meest geschikt is voor jouw organisatie is afhankelijk van de wensen en behoeften van jouw organisatie. Werk je bijvoorbeeld met oudere versies van software en ben je bang dat dit niet samenwerkt in de Cloud, dan heb je het mis. Er is altijd een mogelijkheid om een oudere applicatie te virtualiseren op een nieuw systeem. Neem voor het virtualiseren van een applicatie contact op met Legacy Cloud.
Verschillende soorten Cloud oplossingen
Er zijn verschillende soorten Cloud oplossingen. Ten eerste bestaat er een Private Cloud die door 1 bedrijf gebruikt wordt. Bij een Public Cloud wordt de omgeving door meerdere bedrijven gebruikt, uiteraard wel in een eigen omgeving. Een Hybride Cloud heeft zowel eigenschappen van een Public Cloud als van een Private Cloud.
Tevens is de Cloud dienst die je afneemt afhankelijk van een aanbieder. De aanbieder zorgt ervoor dat de Online Werkplekken naar wens en behoefte worden ingericht.
“Werken in de Cloud is niet veilig”
Een andere aanname is dat werken in de Cloud niet veilig is. Althans; onveiliger dan het beheren van een eigen interne server. Dit wordt uiteraard aangewakkerd door spannende nieuws verhalen over datalekken.
Wanneer het aankomt op de veiligheid van het werken in de Cloud moet je jezelf afvragen of het beheren van een eigen server intern net zo veilig is als het laten beheren van je server in een daarvoor beveiligde ruimte. De verbinding wordt beheerd en beveiligd door professionals. Bij WoIP werken we zelfs samen met twee datacenters in Nederland. Dit betekent dat de gegevens van je bedrijf dichtbij beveiligd worden en elkaar spiegelen: wanneer datacenter A down gaat, dan neemt datacenter B het over.
“Werken in de Cloud zal niet altijd blijven bestaan”
“De betrouwbaarheid van Cloud Computing kan niet gegarandeerd worden”
Wanneer een bedrijf zelf over een server beschikt en deze zelf beheert, kan er downtime ontstaan wanneer deze stuk is. Het voordeel van het uitbesteden van het systeembeheer is dat dit de verantwoordelijkheid is van de Cloud aanbieder en dat zij er alles aan doen om downtime te voorkomen. Zoals eerder genoemd, maken we daarom bij WoIP gebruik van twee datacenters die elkaar spiegelen. Op deze manier voorkomen wij downtime voor onze klanten.
“Door Cloud hebben we geen IT managers meer nodig”
Het klopt inderdaad dat de werkzaamheden van een IT manager zullen veranderen wanneer er wordt gewerkt via Cloud Computing. Echter is dit ten goede van het bedrijf. Een IT manager kan zich vanaf nu focussen op het juist inrichten van applicaties en deze op een optimale manier laten samenwerken.
“Wanneer ik overstap naar de Cloud zit ik altijd vast aan een leverancier”
“Ik kan daarna enkel nog in de Cloud werken”
“Een overstap naar de Cloud is drastisch voor een organisatie”
Een overstap naar de Cloud heeft inderdaad wat voeten in aarde. Maar het is nooit de bedoeling om voor downtime te zorgen. Bij WoIP zijn we ons zeer bewust wat downtime voor een organisatie kan betekenen. Wij zorgen er daarom voor dat een migratie zo zorgeloos mogelijk verloopt. We testen allereerst de nieuwe Cloud omgeving naast je huidige werkplek. Zo kun je altijd doorwerken op je oude systeem zonder het verlies van gegevens. Wil je meer weten over hoe wij een migratie realiseren? Je leest er meer over in ons artikel voor een zorgeloze migratie.