Cloud oplossingen

Beveilig uw organisatie tegen menselijke mail fouten

Veilig emailen

Het is iedereen wel eens overkomen: je verstuurt snel een mail met daarin belangrijke informatie die enkel bedoeld is voor de juiste ontvanger. Per ongeluk staat er iemand anders in de CC of is er een verkeerd mail adres ingetypt, helaas is de mail al verzonden. De (gevoelige) informatie is bij een verkeerde ontvanger terecht gekomen.

Dit lijkt onschuldig, maar er is toch sprake van een datalek waardoor jij of je medewerkers met één muisklik de AVG wetgeving kunnen overschrijden met alle gevolgen van dien.

Beveilig het mailverkeer

Een menselijke fout is zo gemaakt en zal ook vaker voorkomen. Zorg er daarom preventief voor dat medewerkers zich bewust zijn van de data die zij per mail verkeerd kunnen versturen. Beveilig mailverkeer extra met SmartLockr.

Datalek door menselijke fouten

Iedere organisatie is dit jaar druk bezig geweest met optimaliseren van het verwerken van de persoonsgegevens volgens de richtlijnen van de nieuwe AVG wetgeving. Toch komt het nog regelmatig voor dat onbedoeld persoonlijke data wordt gelekt. Een datalek klinkt als een “ver-van-mijn-bed-show”, toch wordt een datalek in 63% van de gevallen veroorzaakt door het versturen van gegevens naar een verkeerde ontvanger per mail. Het lekken van privacy gevoelige informatie is in strijd met de AVG wetgeving en kan grote (financiële) gevolgen hebben voor de organisatie.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens omvatten alle informatie van identificeerbare natuurlijke personen. Denk hierbij aan naam, adres en woonplaats, maar kunnen ook ras, godsdienst en gezondheid van een persoon bevatten. Een paspoort kopie van een nieuwe medewerker of een medisch dossier van een patiënt naar een verkeerd mailadres sturen wordt daarom gezien als een datalek.

Smartlockr

Beveilig mailverkeer met SmartLockr

WoIP biedt gebruikers een beveiligde online werkplek. Helaas kunnen wij menselijke fouten, zoals een typfout in het mailadres, niet voorkomen. Daarom biedt WoIP in samenwerking met SmartLockr de mogelijkheid om mailverkeer te beveiligen tegen menselijke fouten.

Gebruikers krijgen een melding wanneer een mailadres wordt ingevoerd en wanneer een bijlage wordt toegevoegd. Zie je achteraf dat een bijlage toch bij de verkeerde persoon is gekomen, dan is de bijlage eenvoudig achteraf te blokkeren: een menselijke fout kan nu eenmaal eens gebeuren.

100% Lek dicht?

Uw organisatie 100% lek dicht maken beperkt zich niet alleen tot de ICT omgeving. Echter met het gebruik van SmartLockr laat u zien het onderwerp serieus te nemen als organisatie.

lees meer over ICT

Misverstanden over Cloud
IT News

9 misverstanden over Cloud Computing

Overstappen naar de Cloud is nog niet voor elk bedrijf een logische keuze. Het idee dat bestanden opgeslagen worden op het internet lijkt hen niet

Wil je ook werken in de Cloud?

Neem gerust contact op

WoIP online werkplekken
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!