Cloud oplossingen

Cloud Computing

[seopress_breadcrumbs]

Stap over naar Cloud Computing via WoIP. Via een het Cloud Computing platform kunnen medewerkers overal en altijd bij hun bestanden en Cloud software. WoIP is de Cloud specialist voor het MKB. Wij denken met je mee voor de beste oplossing, zijn flexibel en schakelen snel. 

Meer informatie over Cloud Computing? Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Cloud computing

Cloud Computing

Altijd online in de Cloud omgeving

Als ondernemer moet je altijd online, veilig en flexibel zijn. Echter blijkt dit voor veel bedrijven binnen het MKB lastig. Veel organisaties hebben namelijk niet de middelen en/of het budget die grote organisaties wél hebben. Om te voldoen aan de behoeften van de klant, wenden steeds meer ondernemingen zich tot Cloud Computing. Je kunt als ondernemer zelf aan de slag gaan om je bedrijf over te zetten naar een cloud omgeving, maar dit neemt veel tijd en budget in beslag. Daarnaast zijn er veel dure Cloud oplossingen op de markt die in het beste geval de helft van je problemen oplossen.

Cloud computing for business

Met de Cloud omgeving van WoIP zijn medewerkers overal en altijd bereikbaar. Ze kunnen op ieder gewenst moment inloggen op de online werkplek en kunnen eenvoudig bij hun Cloud applicaties, e mail en vaste telefoonnummer(s). De online werkplek van WoIP is op ieder device te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om veilig en flexibel te werken op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant.

Overstappen naar Cloud Computing

Het overstappen naar Cloud computing kan voor sommige organisaties best een overstap zijn. Dit wordt mede veroorzaakt doordat het onduidelijk is welke stappen er gezet worden alvorens alle belangrijke bestanden in de Cloud staan en functioneren. Je wilt immers niet dat medewerkers stil komen te staan, of dat klanten je niet meer kunnen bereiken. Het is ook begrijpelijk dat veel bedrijven de migratie daarom het liefst zo lang mogelijk uitstellen.

Bij WoIP begrijpen we dat het overzetten van je bedrijfsapplicaties best wat voeten in aarde heeft en dat downtime voor je organisatie niet wenselijk is. Bij WoIP vinden we het belangrijk dat een migratie zorgeloos verloopt. Daarom starten we eerst met een gesprek. We zijn benieuwd tegen welke problemen je op dit moment aanloopt en hoe de huidige IT wordt beheerd.
Vervolgens zal een van onze Cloud specialisten zelf inventariseren hoe de huidige stand van zaken is van de IT binnen de organisatie. Alle aspecten worden in kaart gebracht om een juiste inschatting te maken van de kosten. Hierbij brengen we het aantal gebruikers in kaart, de hoeveelheid ruimte (GB) elke gebruiker inneemt, het aantal mailboxen, de hoeveelheid ruimte die de mailboxen innemen en ook de grootte van de bedrijfsdata. Ook inventariseren we welke applicaties en/of bedrijfssoftware draait op de systemen. En als laatste stap nemen we het aantal printers en routers mee. Naast de inventarisatie is WoIP ook benieuwd naar de individuele behoeftes van een organisatie. IT is maatwerk. WoIP denkt daarom graag mee naar oplossingen om bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen of medewerkers effectiever/productiever te laten werken.
Met de gegevens vanuit de inventarisatie kunnen we een reële schatting maken welke werkzaamheden verricht moeten worden en welke hardware aangeschaft dient te worden. Hiervoor maakt WoIP een advies op maat met de daarbij behorende kosten.
Wanneer een organisatie akkoord geeft op het advies en de offerte, zorgt WoIP als volgende stap voor een test omgeving. Hierin kan een organisatie testen of de online werkplekken functioneren naar behoren of dat er nog aanpassingen mogen worden doorgevoerd. Pas bij totale tevredenheid, migreren we de applicaties en software naar de Cloud.
Wanneer een klant tevreden is over de hosted werkplek, begint het echte werk: de migratie naar de Cloud. Dit is voor veel bedrijven een heikel punt. Want downtime en werknemers die niet naar behoren hun werk kunnen doen is niet wenselijk. Daarom migreert WoIP de software in etappes naar de Cloud. Dit houdt in dat de oude omgeving nog steeds naast de nieuwe omgeving blijft draaien, totdat er met zekerheid veilig online in de Cloud gewerkt kan worden. Wanneer er binnen de migratie toch nog iets niet naar behoren functioneert, kan een bedrijf altijd terugvallen op de oude manier van werken. Maar daar gaat ons IT bedrijf natuurlijk niet vanuit.
Wanneer de werkplekken up and running zijn, worden ze beheerd door WoIP. Het voordeel hiervan is, is dat een bedrijf geen zorgen meer heeft over het onderhoud van de Cloud werkplekken. Onze Cloud specialisten zorgen ervoor dat je altijd veilig bij je applicaties en bestanden kunt door regelmatig updates door te voeren en de veiligheid van de servers te waarborgen.

Ben je benieuwd of werken in de Cloud geschikt is voor jouw organisatie of heb je een andere vraag over het verloop van een migratie? Neem dan gerust contact met ons op!

Cloud computing hosting

Met de Cloud oplossingen van WoIP betaal je voor wat je gebruikt; een vast maandbedrag per gebruiker. Zo bespaar je op de aanschaf van dure hardware en de benodigde kennis van ICT.

Cloud service

Wij zijn de Cloud specialist voor ICT binnen het MKB. We komen graag bij je inventariseren welke mogelijkheden de Cloud voor jouw organisatie te bieden heeft. 

De Cloud Specialist van WoIP

Bij WoIP staat de klant voorop en staat er altijd een Cloud Specialist klaar om je te ondersteunen bij jouw IT uitdagingen. Bij WoIP doen we er alles aan om te zorgen dat jouw online werkplekken altijd bereikbaar zijn én functioneren. ICT is maatwerk. Elk probleem (of uitdaging) wordt serieus genomen en individueel behandeld. WoIP is daarnaast kleinschalig en flexibel. Wij hebben de mogelijkheid om met je mee te denken en luisteren naar jouw behoefte.

Wil je ons team leren kennen?

Cloud computing voor bedrijven

Voor veel bedrijven is Cloud Computing interessant. Het is vooral prettig voor bedrijven omdat je betaalt per gebruiker en eenvoudig kan op- en afschalen. Daarnaast heb je geen zorgen meer over de infrastructuur van de IT en bespaar je tijd op het updaten van de systemen. Iedereen kent wel een medewerker, die zich naast zijn/haar eigen werkzaamheden, bezighoudt met de IT binnen de organisatie. Deze medewerker kan zich weer focussen op zijn/haar eigen werkzaamheden: wanneer er zich problemen voordoen staat er altijd een IT specialist klaar om je te helpen!

 

Mogelijkheden Cloud Computing

Er zijn verschillende soorten Cloud oplossingen, zoals Public Cloud, Private Cloud, Community Cloud en Hybrid Cloud. Welke oplossing je kiest is afhankelijk van het soort organisatie.

Oplossing op maat voor Cloud Computing

Binnen de markt van Cloud Oplossingen zijn veel aanbieders en is het soms lastig te onderscheiden welke diensten zij nu precies aanbieden. ICT is maatwerk en standaard oplossingen zijn niet voor elke organisatie geschikt. Wanneer je overweegt om over te stappen op Cloud Computing, is het verstandig om advies te vragen aan een ICT specialist zoals WoIP. Onze specialisten staan klaar om jou te helpen bij je IT uitdagingen. Neem ook gerust contact op als je overweegt of werken in de Cloud iets kan bijdragen voor jouw organisatie.

Voordelen van Cloud Computing

De belangrijkste Redenen waarom bedrijven overstappen op Cloud Oplossingen kunnen van elkaar variëren. Het ene bedrijf wil graag voldoen aan de nieuwe AVG wetgeving of gevoelige bestanden veilig opslaan, het andere bedrijf wil haar medewerkers mobiel maken. Maar er zijn nog een aantal andere belangrijke voordelen te benoemen.

Door Cloud Computing kun je overal ter wereld op elk device inloggen, zolang er internetverbinding is. Zo kunnen je medewerkers overal werken; thuis, onderweg of gewoon op kantoor.

De Online Werkplek functioneert op elk gewenst apparaat, van smartphone tot PC. Eigenlijk elk apparaat die verbinding kan maken met het internet. Zo kun je eenvoudig onderweg werken op je telefoon of even thuis nog iets afmaken op je laptop.

Heb je per ongeluk een belangrijk bestand verwijderd of ben je dat ene mailtje kwijt van een grote klant? Geen zorgen. Wanneer je gebruik maakt van een online werkplek kun je altijd terugvallen op een back-up.

Wanneer je als bedrijf gaat werken in de Cloud bespaar je op de kosten voor de aanschaf van hardware en software. Daarnaast maak je ook geen kosten voor het opzetten en beheren van eigen datacenters. Denk hierbij aan zaken zoals elektriciteit die 24/7 nodig is en IT-experts die de infrastructuur moeten beheren.

Met Cloud computing services kun je eenvoudig op- en afschalen. Bijvoorbeeld wanneer er nieuwe werknemers in dienst komen of als er juist personeel weggaat; je betaald alleen voor wat je gebruikt en op elke gewenste geografische locatie.

De meeste Cloud Providers zorgen ervoor dat je algehele beveiliging wordt versterkt. Zo worden je gegevens, apps en infrastructuur tegen mogelijke bedreigingen beschermd. Daar hoef jij je dus geen zorgen meer over te maken.

Veelgestelde vragen met betrekking tot werken in de Cloud

Wanneer een organisatie werkt in doet aan Cloud Computing, betekent dit dat medewerkers overal en op elke locatie bereikbaar zijn. Werken in de Cloud maakt het mogelijk om op andere locaties te werken dan enkel op kantoor. Daarnaast staan de gegevens veilig opgeslagen op een externe server. Wanneer er wordt ingebroken of bijvoorbeeld brand ontstaat, zijn de bestanden van je bedrijf altijd veilig. 

Hoe werkt het?

Zoals hierboven genoemd staan je programma’s en bestanden opgeslagen op een externe server. Wanneer een gebruiker inlogt op zijn/haar eigen Cloud omgeving kunnen deze individuele gegevens worden opgeroepen. Tevens kunnen medewerkers bestanden veilig met elkaar delen in een gezamenlijke map. 

 

Bedrijven die werken in de Cloud, werken veel productiever. Medewerkers kunnen niet alleen overal bij hun bestanden, maar kunnen ook sneller schakelen tussen afdelingen. Een overstap naar de Cloud lijkt een grote. Maar in de praktijk zien wij dat dit bij veel bedrijven meevalt. 

Sommige ondernemers zijn niet overtuigd van de veiligheid die Cloud oplossingen bieden. Maar werken in de Cloud zorgt er juist voor dat de bestanden van een organisatie extra goed beveiligd zijn. Bij WoIP werken we met twee data-centers die elkaar spiegelen. Wanneer er bij data-center A iets mis gaat, neemt data-center B het direct over. Zo zorgen we ervoor dat organisaties door blijven werken. Daarnaast heeft WoIP ervoor gekozen om de servers bij data-centers in Nederland onder te brengen. Zo vallen alle gegevens onder de Europese wetgeving. 

De kennis van Cloud Computing binnen WoIP reikt terug tot 2001. Destijds stond de ontwikkeling nog in de kinderschoenen. Sindsdien is WoIP uitgegroeid tot een van de meest ervaren Cloud aanbieders voor het MKB.
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!