Cloud oplossingen

Cloud oplossing MKB

WoIP biedt verschillende Cloud oplossing binnen het MKB. Dit betekent altijd een geschikte Cloud oplossing MKB die past bij jouw organisatie. De medewerkers van jouw organisatie kunnen overal hun online werkplek benaderen en veilig werken in de Cloud.

WoIP denkt met je mee naar een passende oplossing voor jouw organisatie. Wil je bijvoorbeeld de Online werkplek aanvullen met een VoIP oplossing? Dan kunnen wij dat regelen. 

Cloud oplossing MKB

Cloud diensten MKB

WoIP Cloud oplossingen

WoIP biedt de mogelijkheid om op de eigen systemen en online werkplek te werken. Een Cloud desktop van WoIP is naar eigen wens in te delen en kan worden aangepast naar de Cloud software van iedere organisatie.

Windows Virtual Desktop

Werken met Windows Virtual Desktop? Werk met Gevirtualiseerde bureaubladen en apps en schaal eenvoudig op- en af in Azure.

Citrix Cloud

Werk veilig en snel met de Citrix Workspace. Al je medewerkers werken samen in de Cloud en kunnen hun bestanden benaderen op elk gewenst moment. 

Alles-in-één MKB Cloud oplossing

Met de Cloud oplossing MKB van WoIP betaal je voor wat je gebruikt; een vast maandbedrag per gebruiker. Zo bespaar je op de aanschaf van dure hardware en de benodigde kennis van IT.

Benieuwd naar de kosten voor een online werkplek?

Wij zijn de Cloud specialist voor IT binnen het MKB. We komen graag bij je inventariseren welke mogelijkheden de Cloud voor jouw organisatie te bieden heeft. 

Welke MKB Cloud oplossingen zijn er?

Cloud oplossingen zijn on-demand diensten die je eenvoudig kunt op- en afschalen. Zo betaal je enkel voor wat je gebruikt. De gegevens van de online werkplek worden opgehaald via een beveiligde internetverbinding van een server die in beheer is van WoIP. 

Op deze manier kun je op elk device de Online werkplek benaderen. Hierdoor bespaar je op de kosten van dure hardware. 

Online Back-up

De Server staat in een beveiligd data center in Nederland. Om zeker te zijn dat down-time tot het verleden behoort, maakt WoIP gebruik van twee data-centers die elkaar spiegelen. Wanneer er bij Data-center A iets mis gaat, pakt Data-center B de draad op.

Zo kun je ten allen tijden veilig door blijven werken en is er altijd een back-up voor als er eens iets verkeerd is opgeslagen. 

Cloud oplossing voor het MKB

MKB Online werkplekken

Als ondernemer moet je altijd online, veilig en flexibel zijn. Echter blijkt dit voor veel bedrijven binnen het MKB lastig. Veel organisaties hebben namelijk niet de middelen en/of het budget die grote organisaties wél hebben. Om te voldoen aan de behoeften van de klant, wenden steeds meer ondernemingen zich tot de Cloud. Je kunt als ondernemer zelf aan de slag gaan, maar dit neemt veel tijd en budget in beslag. Daarnaast zijn er veel dure Cloud oplossingen op de markt die in het beste geval de helft van je problemen oplossen.

ICT OPLOSSINGEN MKB

Met de online werkplek van WoIP zijn medewerkers overal en altijd bereikbaar. Ze kunnen op ieder gewenst moment inloggen op de online werkplek en kunnen eenvoudig bij hun applicaties, e mail en vaste telefoonnummer(s). De online werkplek van WoIP is op ieder device te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om veilig en flexibel te werken op kantoor, thuis, onderweg of bij een klant.

Geen zorgen meer met onze Cloud oplossingen

WoIP neemt de volledige zorg over updates en veiligheid uit handen. Wanneer je zelf de IT in beheer hebt gaat hier vaak veel tijd aan verloren of moet je wachten tot dat een IT specialist tijd heeft om langs te komen. Bij WoIP staat er altijd een specialist klaar om je te ondersteunen bij IT uitdagingen. 

Wij maken gebruik van twee datacenters die in Nederland staan. Zo vallen alle gegevens van de zakelijke werkplek onder de Europese wetgeving: Wel een prettig idee! 

 

De Cloud oplossing MKB van WoIP

WoIP komt eerst inventariseren welke Cloud oplossingen geschikt zijn voor jouw organisatie. Denk hierbij aan hoeveel werkplekken er nodig zijn, hoeveel opslag de medewerkers gebruiken en welke software er binnen de organisatie gebruikt wordt. Vervolgens wordt er een test omgeving gebouwd, waarin de puntjes op de i worden gezet. Pas wanneer een organisatie volledig tevreden is, wordt er overgegaan tot een migratie. En zelfs dan blijft dat oude omgeving naast de nieuwe versie draaien. Gewoon om zeker te zijn dat geen gegevens verloren gaan. 

De Cloud Specialist van WoIP

Bij WoIP staat de klant voorop en staat er altijd een Cloud Specialist klaar om je te ondersteunen bij jouw IT uitdagingen. Bij WoIP doen we er alles aan om te zorgen dat jouw online werkplekken altijd bereikbaar zijn én functioneren. ICT is maatwerk. Elk probleem (of uitdaging) wordt serieus genomen en individueel behandeld. WoIP is daarnaast kleinschalig en flexibel. Wij hebben de mogelijkheid om met je mee te denken en luisteren naar jouw behoefte.

Wil je ons team leren kennen?

Overstappen naar de Cloud

Het overstappen naar Cloud oplossingen kan voor sommige organisaties best een overstap zijn. Dit wordt mede veroorzaakt doordat het onduidelijk is welke stappen er gezet worden alvorens alle belangrijke bestanden in de Cloud staan en functioneren. Je wilt immers niet dat medewerkers stil komen te staan, of dat klanten je niet meer kunnen bereiken. Het is ook begrijpelijk dat veel bedrijven de migratie daarom het liefst zo lang mogelijk uitstellen.

Bij WoIP begrijpen we dat het overzetten van je bedrijfsapplicaties best wat voeten in aarde heeft en dat downtime voor je organisatie niet wenselijk is. Bij WoIP vinden we het belangrijk dat een migratie zorgeloos verloopt. Daarom starten we eerst met een gesprek. We zijn benieuwd tegen welke problemen je op dit moment aanloopt en hoe de huidige IT wordt beheerd.
Vervolgens zal een van onze Cloud specialisten zelf inventariseren hoe de huidige stand van zaken is van de IT binnen de organisatie. Alle aspecten worden in kaart gebracht om een juiste inschatting te maken van de kosten. Hierbij brengen we het aantal gebruikers in kaart, de hoeveelheid ruimte (GB) elke gebruiker inneemt, het aantal mailboxen, de hoeveelheid ruimte die de mailboxen innemen en ook de grootte van de bedrijfsdata. Ook inventariseren we welke applicaties en/of bedrijfssoftware draait op de systemen. En als laatste stap nemen we het aantal printers en routers mee. Naast de inventarisatie is WoIP ook benieuwd naar de individuele behoeftes van een organisatie. IT is maatwerk. WoIP denkt daarom graag mee naar oplossingen om bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen of medewerkers effectiever/productiever te laten werken.
Met de gegevens vanuit de inventarisatie kunnen we een reële schatting maken welke werkzaamheden verricht moeten worden en welke hardware aangeschaft dient te worden. Hiervoor maakt WoIP een advies op maat met de daarbij behorende kosten.
Wanneer een organisatie akkoord geeft op het advies en de offerte, zorgt WoIP als volgende stap voor een test omgeving. Hierin kan een organisatie testen of de online werkplekken functioneren naar behoren of dat er nog aanpassingen mogen worden doorgevoerd. Pas bij totale tevredenheid, migreren we de applicaties en software naar de Cloud.
Wanneer een klant tevreden is over de hosted werkplek, begint het echte werk: de migratie naar de Cloud. Dit is voor veel bedrijven een heikel punt. Want downtime en werknemers die niet naar behoren hun werk kunnen doen is niet wenselijk. Daarom migreert WoIP de software in etappes naar de Cloud. Dit houdt in dat de oude omgeving nog steeds naast de nieuwe omgeving blijft draaien, totdat er met zekerheid veilig online in de Cloud gewerkt kan worden. Wanneer er binnen de migratie toch nog iets niet naar behoren functioneert, kan een bedrijf altijd terugvallen op de oude manier van werken. Maar daar gaat ons IT bedrijf natuurlijk niet vanuit.
Wanneer de werkplekken up and running zijn, worden ze beheerd door WoIP. Het voordeel hiervan is, is dat een bedrijf geen zorgen meer heeft over het onderhoud van de Cloud werkplekken. Onze Cloud specialisten zorgen ervoor dat je altijd veilig bij je applicaties en bestanden kunt door regelmatig updates door te voeren en de veiligheid van de servers te waarborgen.

Ben je benieuwd of werken in de Cloud geschikt is voor jouw organisatie of heb je een andere vraag over het verloop van een migratie? Neem dan gerust contact met ons op!

Online werkplekken van WoIP

WoIP neemt de volledige zorg over beheer en updates uit handen. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken, waardoor applicaties 99,5% van de tijd beschikbaar zijn. De apparatuur van WoIP bevindt zich in beveiligde datacenters; wordt je bedrijfspand getroffen door calamiteiten zoals brand of inbraak dan lopen je systemen, documenten en administratie geen gevaar.

Onze datacenters staan in Nederland. Hier is bewust voor gekozen, want de datacenters vallen daarmee onder de Nederlandse wetgeving: wel een fijn idee.

Veelgestelde vragen met betrekking tot Cloud Computing​

WoIP neemt de volledige zorg over beheer en updates uit handen. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken, waardoor applicaties 99,5% van de tijd beschikbaar zijn. De apparatuur van WoIP bevindt zich in beveiligde datacenters; wordt je bedrijfspand getroffen door calamiteiten zoals brand of inbraak dan lopen je systemen, documenten en administratie geen gevaar.

Onze datacenters staan in Nederland. Hier is bewust voor gekozen, want de datacenters vallen daarmee onder de Nederlandse wetgeving: wel een fijn idee.

Sommige ondernemers zijn nog niet overtuigd van de veiligheid van het openen en opslaan van bestanden in de Cloud. Beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het IT-systeem is van groot belang voor de continuïteit van elke organisatie. Daarom maakt WoIP gebruik van twee gescheiden systemen die elkaar spiegelen. Als is in systeem A wat misgaat, dan schakel je automatisch over naar systeem B. Zo kun je direct doorgaan waar je gebleven was en heb je altijd beschikking over een live back-up en nooit meer zorgen over firewall, virusscanners of spamfilters: de systemen zijn altijd up-to-date. Alle verbindingen naar de servers worden door WoIP beveiligd en worden centraal beheerd in een afgesloten ruimte. De datacenters van WoIP staan beide in Nederland. Dit betekent dat deze moeten voldoen aan de Nederlandse wetgeving: wel een fijn idee.

WoIP biedt oplossingen op maat voor grote- en kleine organisaties. Daarnaast bepaal je zelf de functies van de Online Werkplek. Dit is heel eenvoudig. Het basispakket bevat Office (Word, Excel en powerpoint), Hosted Exchange in combinatie met Outlook (Agenda, Taken en contacten), Internet Explorer en Adobe Reader. Dit basispakket kan eindeloos worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met je eigen administratiepakket of andere maatsoftware.

De kennis van Cloud Computing binnen WoIP reikt terug tot 2001. Destijds stond de ontwikkeling nog in de kinderschoenen. Sindsdien is WoIP uitgegroeid tot een van de meest ervaren Cloud aanbieders voor het MKB.
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!