Cloud oplossingen

Geen zorgen meer over Cyberaanvallen in 2019?

Laptop WoIP

Geen zorgen meer over Cyberaanvallen in 2019

Uit onderzoek van de Nationale Security Monitor is gebleken dat de grootste security vrees voor 2019 de onbekendheid met het soort cyberaanvallen is dat bedrijven binnentreed.

Angst Cyberaanvallen

Tenminste 48% procent van de respondenten, die binnen een organisatie IT-beslissingen neemt, deelt deze zorg. Daarbij vreest 40 procent van de respondenten dat er een tekort is aan technologische middelen en experts. Bij veel organisaties heerst er ook een gebrek aan veiligheidsbewustzijn en draagvlak voor security-investeringen. Daarmee is dit een zeer gegronde zorg.

IT in eigen beheer binnen een organisatie

Wanneer een organisatie de IT in eigen beheer heeft, is de organisatie zelf verantwoordelijk voor het zorgdragen over de beveiliging. Een werknemer die beslissingen neemt over IT gerelateerde zaken heeft hiermee veel verantwoordelijkheid en kan niet 24/7 monitoren welke zaken veilig zijn en welke eens goed onder de loep genomen moeten worden. Zeker met het gebrek aan veiligheidsbewustzijn van medewerkers binnen een organisatie is dat een riskante taak en tijdrovende taak.

IT uitbesteden aan een Cloud partij

WoIP is een ICT bedrijf in Alkmaar die de zorg over  veiligheidsmaatregelen uit handen neemt. Denk hierbij aan het doen van updates, het 24/7 monitoren van onze servers en het verkeer controleren dat naar binnen komt. Anders dan bij het in eigen beheer nemen van IT, waar een IT-medewerker ook andere klussen moet oppakken, zit er bij WoIP ten alle tijden een IT-specialist achter de knoppen om het verkeer in de gaten te houden. Wanneer een organisaties besluiten om het systeembeheer uit te besteden, wordt een stukje zorg weggenomen die heerst bij veel bedrijven.

Oude software is nog gevoeliger voor Cyberaanvallen

Oude software werkt in de meeste gevallen nog uitstekend voor uw organisatie. Echter kunnen deze zeer specifieke applicaties enkel draaien op omgevingen die compatibel zijn. Dit zijn vaak omgevingen zoals Windows 7, Windows XP, Windows 2000 en alle oudere versies van Windows. Het probleem met deze versies van Windows is, dat deze niet meer door Microsoft zelf worden gesupport. Hierdoor komen er scheurtjes in de beveiliging, waardoor ook ook cyberaanvallen eenvoudiger binnen kunnen treden.

Uiteraard is het logisch dat het bedrijf liever blijft werken met deze software die al die jaren gezorgt heeft voor het draaiend houden van een organisatie. Deze wilt u daarom ook liever behouden. U kunt met een partij in zee gaan die ervoor zorgt dat uw oude vertrouwde applicaties overgezet worden naar de Cloud en draaien op een Windows server die ervoor zorgt dat uw beveiliging ervan optimaal is. Een partij die als een van de weinige in Nederland gespecialiseerd is in het overzetten van uw Legacy software naar de Cloud is Legacy Cloud. Zo kan een bedrijf overstappen naar Online werkplekken

lees meer over ICT

Misverstanden over Cloud
IT News

9 misverstanden over Cloud Computing

Overstappen naar de Cloud is nog niet voor elk bedrijf een logische keuze. Het idee dat bestanden opgeslagen worden op het internet lijkt hen niet

Wil je ook werken in de Cloud?

Neem gerust contact op

WoIP online werkplekken
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!