Person using laptop

Is in The Cloud werken veilig?

Sommige ondernemers zijn niet overtuigd van het opslaan en openen van bestanden in de Cloud. Voornamelijk omdat zij twijfelen aan de veiligheid ervan. Daarom delen we graag meer informatie over hoe werken in The Cloud veilig wordt gemaakt en hoe WoIP dit faciliteert.

De beschikbaarheid en betrouwbaarheid van IT-systemen is van groot belang voor de continuïteit van elke organisatie. Daarom is het goed om te kijken of jouw IT beheerder gebruik maakt van meerdere datacenters; wanneer in data center A iets misgaat, kan datacenter B het overnemen. Zo blijft jouw onderneming in bedrijf en kunnen je medewerkers direct verder waar ze gebleven zijn. Daarom maakt WoIP gebruik van twee datacenters in Nederland die elkaar spiegelen. Daarnaast heb je altijd toegang tot een live back-up en geen zorgen over firewalls, virusscanners en spamfilters.

Wil jij ook veilig gaan werken in de Cloud? Lees meer over de Cloud Oplossingen van WoIP

Belang van het beveiligen van verbindingen

De mogelijkheden van het internet groeien met de dag. Gebruikers winkelen online, bestellen boodschappen, maken doktersafspraken, mailen voor werk-/privézaken en slaan belangrijke documenten op. Deze gegevens worden continu gedeeld tussen verschillende computers. Het gaat dus om bestanden van onschuldige aard tot zeer persoonlijke gegevens. Daarom wil je liever niet dat deze gegevens en/of zoekgeschiedenis kan worden onderschept.

Hoe WoIP zorgt dat jouw verbindingen veilig zijn

Om ervoor te zorgen dat onze klanten veilig in The Cloud werken, worden de verbindingen van WoIP beveiligd met een SSL-certificaat. SSL zal bij velen niet direct tot de verbeelding spreken, maar eigenlijk is het heel simpel. SSL staat voor ‘Secure Sockets Layers’. Het is een encryptie protocol dat verbindingen tussen verschillende computers versleuteld zodat anderen het niet kunnen lezen.  

Vervolgens worden alle bestanden veilig opgeslagen op streng beveiligde servers in Nederland. De gegevens worden centraal beheerd vanuit twee AMS-IX datacenters in Amsterdam.  

Firewall en werken in de Cloud

WoIP maakt gebruik van een Firewall. Deze is ten alle tijden geactiveerd wanneer je als medewerker de online werkplek betreed. Als het ware is een firewall niks anders dan een een muur rondom je werkplek die enkel verbindingen toelaat die het vertrouwd. Dit alles om ervoor te zorgen dat er niet zomaar in je bestanden gesnuffeld kan worden en jouw bestanden veilig zijn.

Wil jij ook veilig gaan werken in de Cloud? Lees meer over de Cloud Oplossingen van WoIP

Patriot act en de Europese wetgeving

Sommige bedrijven maken gebruik van datacenters die gelokaliseerd zijn in Amerika, of beheerd worden door Amerikaanse bedrijven. Deze bedrijven vallen onder de Amerikaanse ‘patriot act’. Dit houdt in dat de Amerikaanse overheid (wanneer dit nodig wordt geacht) in de databestanden van bedrijven mag en kan kijken. Hiermee voldoen die bedrijven niet aan de nieuwe Europese AVG wetgeving.

Mede daarom heeft WoIP ervoor gekozen om te kiezen voor twee datacenters die gelokaliseerd staan in Amsterdam. Zo vallen jouw gegevens en bestanden onder de Europese wetgeving en weet je zeker dat er niet in je bestanden gesnuffeld kan worden.

Tags: No tags
1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*