Cloud oplossingen

Nederlands fietsteam dankzij YouTube inkomsten weer naar de Megavalanche

Team WoIP

Nederlands fietsteam dankzij YouTube inkomsten weer naar de Megavalanche

Totaal onverwacht zijn de video’s van team WoIP al ruim 2,4 miljoen keer bekeken. De initiatiefnemers en broers Henri & Corjan de Lange hebben het eerste jaar meerdere bedrijven bereid gevonden om de race te sponsoren. In ruil voor de sponsoring zou er een video samenvatting van de race gemaakt worden voor de eigen website, YouTube en social media. Door het enorme aantal views, hebben de video’s genoeg budget opgeleverd om dit weekend weer deel te kunnen nemen aan de Megavalanche. Het is voor een totaal onbekend team mogelijk om met 1 succesvol filmpje een YouTube kanaal met op dit moment 5400 volgers te creëren. Naast de financiële- is ook de sportieve uitdaging, voor 8 van de 9 leden van het team, door middel van de kwalificatie gelukt. Helaas is er 1 deelnemer uitgeschakeld door een valpartij die resulteerde in een gebroken sleutelbeen.

Training


Wat het YouTube succes van de heren bijzonder maakt, is de Groningse afkomst. Op het meest platte stukje van Nederland oefenen de heren enkel in het kleinste bikepark ter wereld (Bikepark Groningen); de bult van 30 meter hoog is toch wel wat anders dan de extreme hoogte waarop de Megavalanche start.

Megavalanche

Team WoIP is opgericht in 2017 om mee te doen aan de Megavalanche. 8 teamleden zullen met meerdere actiecamera’s hun avonturen van het extreem mountainbiken vastleggen komende zaterdag en zondag. De Megavalanche staat wereldwijd bekend als een van de grootste en meest extreme mountainbike races. Er vliegen dan ook professionele rijders van over de hele wereld naar Alpe D’huez in Frankrijk om mee te doen aan dit internationale evenement. De race start op een hoogte van 3330 meter op de gletsjer van Le Pic Blanc. Op een zwarte skipiste beginnen de fietsers met een massastart van 400 man tegelijk, om na een slopende race van 21 km, 2600 meter lager te eindigen in het dal. Al vanaf 1995 komen duizenden mountainbikers ieder jaar samen om deel te nemen aan deze race. Wat de race zo populair maakt onder mountainbikers is het internationale karakter en de spectaculaire omgeving van de Mont Blanc.

“Wij zijn trots dat we het team hebben kunnen helpen opstarten en hopen dat ze de komende jaren op eigen benen kunnen blijven staan door middel van onder andere YouTube inkomsten.”

Aldus de trotse broer Corjan.

YouTube

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

lees meer over ICT

Misverstanden over Cloud
IT News

9 misverstanden over Cloud Computing

Overstappen naar de Cloud is nog niet voor elk bedrijf een logische keuze. Het idee dat bestanden opgeslagen worden op het internet lijkt hen niet

Wil je ook werken in de Cloud?

Neem gerust contact op

WoIP online werkplekken
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!