Cloud oplossingen

Overstappen naar de Cloud: hoe werkt dat?

Toetsenbord WoIP

Overstappen naar de Cloud

Het overstappen naar de Cloud kan voor sommige organisaties best een complexe zaak zijn. Dit wordt mede veroorzaakt doordat het onduidelijk is welke stappen er gezet worden alvorens alle belangrijke bestanden in de Cloud staan en functioneren. Je wilt immers niet dat medewerkers stil komen te staan, of dat klanten je niet meer kunnen bereiken. Het is ook begrijpelijk dat veel bedrijven de migratie daarom het liefst zo lang mogelijk uitstellen.

Een zorgeloze migratie bij WoIP

Bij WoIP begrijpen we dat het overzetten van je bedrijfsapplicaties best wat voeten in aarde heeft en dat downtime voor je organisatie niet wenselijk is. Ons doel is dat een migratie zorgeloos verloopt. Daarom starten we eerst met een gesprek. We zijn benieuwd tegen welke problemen je op dit moment aanloopt en hoe de huidige IT wordt beheerd.

Migratie naar de Cloud bij WoIP

Inventariseren

Vervolgens zal één van onze Cloud specialisten zelf inventariseren hoe de huidige stand van zaken is van de IT binnen de organisatie. Alle aspecten worden in kaart gebracht om een juiste inschatting te maken van de kosten. Hierbij brengen we het aantal gebruikers in kaart, de hoeveelheid (GB) elke gebruiker inneemt, het aantal mailboxen, de hoeveelheid ruimte die de mailboxen innemen en ook de grootte van de bedrijfsdata. Ook inventariseren we welke applicaties en/of bedrijfssoftware draait op de systemen. En als laatste stap nemen we het aantal printers en routers mee.

Naast de inventarisatie is WoIP ook benieuwd naar de individuele behoeftes van een organisatie. IT is maatwerk. WoIP denkt daarom graag mee naar oplossingen om bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen of medewerkers effectiever/productiever te laten werken.

Offerte traject en advies

Met de gegevens vanuit de inventarisatie kunnen we een reële schatting maken welke werkzaamheden verricht moeten worden en welke hardware aangeschaft dient te worden. Hiervoor maakt WoIP een advies op maat met de daarbij behorende kosten.

Testomgeving

Wanneer een organisatie akkoord geeft op het advies en de offerte, zorgt WoIP als volgende stap voor een testomgeving. Hierin kan een organisatie testen of de online werkplekken naar behoren functioneren of dat er nog aanpassingen moeten worden doorgevoerd. Pas bij totale tevredenheid, migreren we de applicaties en software naar de Cloud

Akkoord: migratie naar de Cloud

Wanneer een klant tevreden is over de hosted werkplek, begint het echte werk: de migratie naar de Cloud. Dit is voor veel bedrijven een heikel punt. Want downtime en werknemers die niet naar behoren hun werk kunnen doen is niet wenselijk. Daarom migreert WoIP de software in etappes naar de Cloud. Dit houdt in dat de oude omgeving nog steeds naast de nieuwe omgeving blijft draaien, totdat er met zekerheid veilig online in de Cloud gewerkt kan worden. Wanneer er binnen de migratie toch nog iets niet naar behoren functioneert, kan een bedrijf altijd terugvallen op de oude manier van werken. Maar daar gaat ons IT bedrijf natuurlijk niet vanuit.

Beheren en updaten van de werkplekken

Wanneer de werkplekken up and running zijn, worden ze beheerd door WoIP. Het voordeel hiervan is, is dat een bedrijf geen zorgen meer heeft over het onderhoud van de Cloud werkplekken. Onze Cloud specialisten zorgen ervoor dat je altijd veilig bij je applicaties en bestanden kunt door regelmatig updates door te voeren en de veiligheid van de servers te waarborgen.

Onze datacenters

Veel ondernemers vragen zich ook af waar de data van hun bedrijf wordt opgeslagen en beheerd. Bij WoIP is er specifiek gekozen voor datacenters in Nederland. Mede omdat de data van een bedrijf dan valt onder de Europese wetgeving. Wanneer je het systeembeheer uitbesteed aan WoIP is de data veilig. 

Heb je nog een vraag?

Ben je benieuwd of werken in de Cloud geschikt is voor jouw organisatie of heb je een andere vraag over het verloop van een migratie? Neem dan gerust contact met ons op!

lees meer over ICT

Misverstanden over Cloud
IT News

9 misverstanden over Cloud Computing

Overstappen naar de Cloud is nog niet voor elk bedrijf een logische keuze. Het idee dat bestanden opgeslagen worden op het internet lijkt hen niet

Wil je ook werken in de Cloud?

Neem gerust contact op

WoIP online werkplekken
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!