Cloud oplossingen

Wat is Cloud computing?

Wat is Cloud Computing?

Met Cloud Computing wordt het mogelijk gemaakt om overal bestanden, applicaties, diensten en software te openen en op te slaan op een online opslagruimte die enkel betreed kan worden door gebruikers die zijn toegewezen tot het account.
De Online Werkplek maakt het mogelijk om overal (samen) te werken: thuis, op kantoor, bij een klant of een andere externe locatie.

Mogelijkheden Cloud Computing

Er zijn verschillende soorten Cloud oplossingen, zoals Public Cloud, Private Cloud, Community Cloud en Hybrid Cloud. Welke oplossing je kiest is afhankelijk van het soort organisatie.

Oplossing op maat voor Cloud Computing

Binnen de markt van Cloud Oplossingen zijn veel aanbieders en is het soms lastig te onderscheiden welke diensten zij nu precies aanbieden. ICT is maatwerk en standaard oplossingen zijn niet voor elke organisatie geschikt. Wanneer je overweegt om over te stappen op Cloud Computing, is het verstandig om advies te vragen aan een ICT specialist zoals WoIP. Onze specialisten staan klaar om jou te helpen bij je IT uitdagingen. Neem ook gerust contact op als je overweegt of werken in de Cloud iets kan bijdragen voor jouw organisatie.

Voordelen van Cloud Computing

De belangrijkste Redenen waarom bedrijven overstappen op Cloud Oplossingen kunnen van elkaar variëren. Het ene bedrijf wil graag voldoen aan de nieuwe AVG wetgeving of gevoelige bestanden veilig opslaan, het andere bedrijf wil haar medewerkers mobiel maken. Maar er zijn nog een aantal andere belangrijke voordelen te benoemen.

Overal toegang tot bestanden

Door Cloud Computing kun je overal ter wereld op elk device inloggen, zolang er internetverbinding is. Zo kunnen je medewerkers overal werken; thuis, onderweg of gewoon op kantoor.

Werken op elk gewenst Device

De Online Werkplek functioneert op elk gewenst apparaat, van smartphone tot PC. Eigenlijk elk apparaat die verbinding kan maken met het internet. Zo kun je eenvoudig onderweg werken op je telefoon of even thuis nog iets afmaken op je laptop.

Geen zorgen meer over verloren bestanden

Heb je per ongeluk een belangrijk bestand verwijderd of ben je dat ene mailtje kwijt van een grote klant? Geen zorgen. Wanneer je gebruik maakt van een online werkplek kun je altijd terugvallen op een back-up.

Werken in de Cloud verlaagt de kosten

Wanneer je als bedrijf gaat werken in de Cloud bespaar je op de kosten voor de aanschaf van hardware en software. Daarnaast maak je ook geen kosten voor het opzetten en beheren van eigen datacenters. Denk hierbij aan zaken zoals elektriciteit die 24/7 nodig is en IT-experts die de infrastructuur moeten beheren.

Wereldwijd eenvoudig op- en afschalen

Met Cloud computing services kun je eenvoudig op- en afschalen. Bijvoorbeeld wanneer er nieuwe werknemers in dienst komen of als er juist personeel weggaat; je betaald alleen voor wat je gebruikt en op elke gewenste geografische locatie.

Up-to-date beveiliging

De meeste Cloud Providers zorgen ervoor dat je algehele beveiliging wordt versterkt. Zo worden je gegevens, apps en infrastructuur tegen mogelijke bedreigingen beschermd. Daar hoef jij je dus geen zorgen meer over te maken.

lees meer over ICT

Misverstanden over Cloud
IT News

9 misverstanden over Cloud Computing

Overstappen naar de Cloud is nog niet voor elk bedrijf een logische keuze. Het idee dat bestanden opgeslagen worden op het internet lijkt hen niet

Wil je ook werken in de Cloud?

Neem gerust contact op

WoIP online werkplekken
Meer info over onze diensten?
Wij komen graag met je in contact!